Hesteshow og prinsesse fødselsdag

Der var spejderstemning og heste fra Dansk Varmblod omkring Koldinghus, da Prinsesse Benedikte kom til Kolding d. 27. april for at markere åbningen af udstillingen ”Prinsesse af tiden” i forbindelse med sin 75 års fødselsdag.

Udstillingen beskriver prinsessens liv og mærkesager, og er krydret med videoklip, hvor Benedikte med egne ord fortæller om de ting, der betyder noget i forbindelse med hendes liv og virke. Blandt andet livet som spejder, og avl af heste, samt protektioner i samfundsvigtige foreninger og organisationer.

Som et ekstra krydderi til den festlige dag var også Koldinghusordnen mødt frem, og skabte med de røde kapper er særlig stemning omkring hesteshowet på Staldgården, og i slotsgården.

”Hvem er I”? – var nok det mest stillede spørgsmål fra de borgere og gæster, der var mødt op for at få et glimt af prinsessen, der også havde sine to døtre, Alexandra og Nathalie samt barnebarnet Ingrid med.

Og det fik vi så god lejlighed til at fortælle. ”Vi er en orden – men en af de sjove af slagsen”, fortalte vi gang på gang, ligesom vi fik delt pjecer ud, der beskriver muligheden for at tilmelde sig optagelse i Koldinghusordnen.