Ambassadører for Koldinghus og Kolding!

English
Dansk

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

fredag 31 maj 2024
Stemningsmættet medlemsoptagelse i Ruinsalen på Koldinghus

Fornøjelig, hjertelig og sjov optagelse af både individuelt tilmeldte, frivillige og ansatte ved Kongernes Samling Koldinghus.
Da ruinsalen er slottets sydvendte bygning, frøs vi ikke og turen ud i den friske luft på toppen af Kæmpetårnet bekom de nye kandidater godt.
Efter medlemsoptagelsen og lige inden før indtagelse af læskende alkoholiske drikke, fik vi indlemmet Ulla Wiese som substitut i Ordensmagten (bestyrelsen) med titel af Overoppasserinde.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Formidlings- og læringschef på Kongernes Samling Koldinghus, Rasmus Welling, modtager sin medlemsbesegling af Ordensstormester Viggo F. Schantz

fredag 15 marts 2024
Årets første medlemsoptagelse i Riddersalen på Koldinghus

En forventningsfuld flok på 16 medlemskandidater fra Rangsdorf ved Berlin, Vejle, Egtved og Kolding, blev fulgt på vej af 10 af vores medlemmer, deriblandt 6 slotsværtinder. Ordensmagten (bestyrelsen) var for første gang repræsenteret ved ikke mindre end 15 aktører.
Karakteristisk for alle var, at de var klar til at tage de humoristiske briller på, og leve sig ind i det underfundige og ironiske univers som optagelsen i Koldinghus Ordnen er.
Optagelsen sluttede som sædvane med liflige alkoholiske dråber til ganen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Ordens Slotsfoged Edel og Overbyfoged Knud Erik med vores nye livsmedlem Jan Salling

onsdag 22 november 2023
Ordensmagten holdt fordelingsmøde hos Beierholm Revision

Vores kontingenter og overskud på investeringer i Ordenskisten bliver doneret til velgørende og kulturelle formål. Det er medlemmerne der foreslår hvem der skal modtage donationer.
Der var som sædvanlig mange gode forslag og ønsker til modtagere af donationer i 2023, men for få midler til at imødekomme alle forslag og ønsker.
Modtagerne i 2023 blev: Kolding Madhjælp, Sorggruppen Brændkjærkirken, Folkekøkkenet Kolding, Veteran Klub Kolding og OK Klubben Kolding.

Download pdf med billeder fra modtagelsen af donationerne KLIK HER

Foto: Nikolai Steffenauer, Veteranklub Kolding, i godt selskab

fredag 17 november 2023
Julefrokost på det gamle kongeslot i Frederik 4. salen hos Kongernes Samling Koldinghus

Som sidste år startede frokosten med indmarch til Oversækkepibespiller Jespers sækkepibespil, fulgt at taktfaste klapsalver. Overceremonimester Torben bød velkommen, Stormester Viggo fortalte om årets gang i Koldinghus Ordnen og i Kongernes Samling Koldinghus, mens Overskilderist Rita lystigt fotograferede. Overbyfoged Knud Erik i blå kåbe og Ordensmester Peder i rød kåbe, prydede lokalet med deres tilstedeværelse.

Som sædvanligt var der servering ved bordene. De lækre retter blev skyllet ned med skummende fadøl, berusende brændevin og liflig hvid- og rødvin. Efter for-og hovedretterne, en koncert med Bøegh & Borg Duo, som fortolkede hits fra datid og nutid. De fik stor applaus fulgt af ekstranummer.

Aftenen sluttede med risalamande og en humoristisk motionssang.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Overceremonimesteren i godt selskab

onsdag 8 november 2023
Medlemsoptagelse på en regnfuld novemberaften

Igen en meget hyggelig medlemsoptagelse i Riddersalen på det gamle Kongeslot Koldinghus. Et nyt medlem, Margot Meincke fik en særlig overraskelse. Hun havde nemlig ikke fortalt, at hun havde fødselsdag, men vi ved alt i Koldinghusordnen, og derfor havde vi selvfølgelig også sørget for en fødselsdags melodi på tårntrompet.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Margot Meincke modtager sin medlemsbesegling af Ordensstormester Viggo F. Schantz

fredag 22 september 2023
Medlemsoptagelse på en varm sensommerdag

Kandidaterne var fra 6 forskellige byer i Trekantområdet. Chr. 4. spøgelset huserede og turen ned fra Kæmpetårnet på Koldinghus skete til sækkepibespil. En meget hyggelig og dejlig eftermiddag, der sluttede med en hyggelig snak over lidt koldt at drikke i den stemningsfulde Riddersal.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Humøret var højt lige fra starten

fredag 12 maj 2023
En dejlig varm forårsdag på Koldinghus

Med Koldinghus som en spændende kongelig kulisse og med dejligt solskinsvejr, var det en fornøjelig opgave for 11 medlemmer af Ordensmagten (bestyrelsen) at modtage, introducere og optage 12 nye forventningsfulde medlemmer.

En positiv oplevelse for alle og en god start på weekenden og sommeren.

Næste medlemsoptagelse i Koldinghus Ordnen er fredag den 1. september 2023 på Kongernes Samling Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Jørgen Lorentzen fra Kolding blev medlem nr. 1920

fredag 3 marts 2023
Spøgelset der ikke kom

Kl. 15.15 blev både de kommende og deltagende medlemmer, med trompetfanfare, budt velkommen til optagelse i Koldinghus Ordnen. De 24 kandidater, var et bredt udsnit af Danmark med repræsentanter fra Almind, Bjert, Egtved, Fredericia, Kolding, København, Middelfart, Odense, Ribe, Svendborg, Vamdrup og Vejle.

Denne medlemsoptagelse var nr. 79, siden stiftelsen af Koldinghus Ordnen i 2010. For første gang dukkede spøgelset af Chr. 4. ikke op under optagelsen, men det gjorde til gengæld Filialdirektør Morten Skov fra Fynske Bank og det med en check på kr. 50.000 fra Fonden for Fynske Bank. Pengene skal bruges til nye sommeruniformer, så Ordensmagten i Koldinghus Ordnen ikke skal svede i forårs- og sommermånederne. Donationen blev modtaget med klapsalver i Kirkesalen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Filialdirektør Morten Skov, fra Fynske Bank, overrækker donationen på kr. 50.000

fredag 3 marts 2023
Kandidaterne startede med frokost i restaurant Madkælderen på Koldinghus

Kl. 13.00 blev de 28 kandidater fra foreningen ”Danske Festudlejere” hentet i restaurant Madkælderen og blev naturligvis udsat for både humor, ironi og sækkepibespil, inden de skrev sig ind i den store medlemsbog. Medlemsoptagelsen blev krydret med indsættelse af et nyt medlem af ordensmagten ordenstrompeter Louis Emil Elleman Christensen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Chr. 4. (alias Juridikus Henrik Nøhr) fik sat gang i latteren

mandag 12 december 2022
Koldinghus Ordnen uddelte 7 donationer

Vores kontingenter bliver doneret til humanitære og kulturelle formål. Det er medlemmerne af Ordenen der foreslår hvem der skal modtage donationer.

I 2022 besluttede Ordensmagten at uddele 7 donationer til:

”Kolding Krisecenters beboere” til livsglade oplevelser for familierne. ”Frivillige gruppen ved Nicolai Bio” til et fælles arrangement. ”Folkekøkkenet” til julegodter juleaften. To ”Ildsjæle fra De Frie Fugle” til indkøb til fælles arrangementer. ”Foreningen Hospitalsklovne Trekantområdet”. ”Birkemose Golf Club” tilskud til et arrangement for frivillige i et socialøkonomi-projekt. Foreningen kultur for børn – Hejlsminde, Hejls og Sjølund.

Download pdf med billeder fra uddelingerne KLIK HER

fredag 18 november 2022
Julefrokost med 107 deltagere i Frederik 4. salen hos Kongernes Samling Koldinghus

Denne gang lykkedes det at indlede festlighederne med sækkepibespil og det med Oversækkepibespiller Jespers finurlige musikvalg, fulgt at taktfaste klapsalver. Overceremonimester Torben bød velkommen, Stormester Viggo fortalte om årets gang, mens Overskilderist Rita lystigt fotograferede.

Til stor glæde for alle, var der servering ved bordene. De overdådige retter blev skyllet ned med øl, brændevin og vin. Efter for og hovedretterne koncert foran pejsen i Ruinsalen med sangeren Mica Lizio og musikeren Marie. De sluttede til stor applaus fulgt af ekstranummer.

Aftenen sluttede med risalamande og en humoristisk motionssang.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: En imponerende slotsgård flot pyntet med dekorationer og eventlys

fredag 23 september 2022
Weekendhumør ved medlemsoptagelsen på Koldinghus.

Ruinsalen hos Kongernes Samling Koldinghus dannede rammen om en fornøjelig og hyggelig medlemsoptagelse af 19 kandidater. Til seancen deltog 10 medlemmer af Ordensmagten (bestyrelsen) som aktører samt 8 ledsagende medlemmer. Der blev skålet i liflige dråber for både de nye Ladys og de nye Lords samt selvfølgelig for hinanden og en god weekend.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Chr. 4. (alias Ordenskampagneskriver Preben Højbæk) slæber med stor oppakning.

onsdag 18 maj 2022
Stemningsfuld medlemsoptagelse i Riddersalen

En meget varm, hjertelig og sjov optagelse af 25 nye medlemmer. Vejrtrækningen var anstrengt, da kandidaterne besteg Kæmpetårnet.

Humøret var højt og klapsalverne ligeså blandt deltagerne, som var en kombination af individuelt tilmeldte, en gruppe af familie og venner samt ansatte og frivillige ved Kongernes Samling Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Claus Damkjær Clausen får sin medlemsbesegling med nummer 1833

fredag 25 marts 2022
Optagelse af nye medlemmer i usædvanligt godt marts vejr.

På en dejlig solrig dag mødte 17 indkaldte kandidater fra Lunderskov, Vamdrup, Kolding, Odder, Almind, Viuf og Egtved frem til optagelse i Koldinghusordnen. Optagelsen indledes i Ruinsalen og fortsatte i Riddersalen og i Kæmpetårnet. Holdet slog årets rekord i lav teknisk brandslukning.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Det gode vejr lokkede alle op for at nyde udsigten fra Kæmpetårnet.

mandag 14 marts 2022
Personale og frivillige på Koldinghus nye medlemmer af Koldinghus Ordnen

Ved et vel orkestreret arrangement, startende med god mad og hyggeligt selskab i Madkælderen, fulgt op af en fornøjelig optagelsesceremoni, blev de humørfyldte ansatte og frivillige ved Kongernes Samling Koldinghus og de ansatte ved Madkælderen, optaget som nye medlemmer af Koldinghus Ordnen. Alle 31 bestod medlemsprøven i lavteknologisk brandslukning og var tæt på at slå tidsrekorden.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Restaurantchef Toke Antonsen fik til tårntrompet fanfare tildelt medlemsnummer 1800.

lørdag 12 marts 2022
Borgmesterskifte og medlemsoptagelse og i Koldinghus Ordnen

Den siddende borgmester er altid født medlem af Ordensmagten i Koldinghus Ordnen. Derfor måtte vores ærede medlem Jørn Pedersen overdrage den blå kappe til den nye borgmester Knud Erik Langhoff. Knud Erik har nu titel af Overbyfoged, mens vores tidligere borgmester Jørn Pedersen fortsætter med titel af Ordensceremonimester nu i rød kappe.

Samme dag optog vi knap 40 humørfyldte nye medlemmer. Alle kvinder fra Middelfart Sparekasse. De klarede optagelsesprøven med bravour.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Vores nye Overbyfoged Knud Erik Langhoff lykønskes af den afgående Jørn Pedersen.

fredag 26 november 2021
Julefrokost i nye omgivelser hos Kongernes Samling Koldinghus

Til trods for stigende Coronasmitte gennemførte vi julefrokosten uden håndtryk, med afstand og håndsprit mv. Som noget nyt nu i Frederik 4. salen og nyt var også servering ved bordene, som der var mange roser til. Underholdningen var flyttet til det imponerende rum Ruinsalen, hvor Lusangi Gospel Choir fra kælderen underholdt publikum, som var placeret på de tre øvrige etager. Aftenen sluttede med en fornøjelig og humoristisk julehistorie.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Et imponerende flot rum med god akustik

onsdag 17 november 2021
Medlemsoptagelse i introrum til Dansesalen

Trods drillerier i form af afbud og misforståelser i billetsalget, fik vi vendt den lidt uheldige start til en fornøjelig aften. Her blev Koldinghus Ordnen 11 Ladys og Lords rigere.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Jens Krüger Rodding får sin livsvarige medlemsbesegling med nummer 1732

fredag 5 november 2021
10-ÅRS JUBILÆUMS RECEPTION

Den 5. november 2021 fejrede Koldinghus Ordnen et forsinket 10-års jubilæum ved en reception i Frederik 4. salen på Koldinghus.

De godt 130 medlemmer og gæster blev budt velkommen af Overfanebærer Cathrine Reinert og der blev i dagens anledning skålet i Cava. Eftermiddagen bød på taler af Ordensstormester Viggo Frydenborg Schantz, Direktør for Kongernes Samling Thomas Thulstrup og Koldings Borgmester Jørn Pedersen. Sidst i Borgmester Jørn Pedersens tale blev Ordensstormester Viggo Frydenborg Schantz kaldt frem og til sin egen store overraskelse tildelt den ultimative ærespris Herkulesprisen 2021. Den gives til en person, der over en længere årrække har gjort en særlig indsats for Kolding.

Den usædvanligt mundlamme Ordensstormester takkede for prisen og understregede, at når man sidder i en bestyrelse eller i et udvalg og det uanset om det sker i regi af Lions, Business Kolding, en privat virksomhed eller Koldinghus Ordnen, så er det et kollektiv der træffer beslutninger og gør hvad der må og skal gøres. ”Jeg modtager med glæde prisen og det med tanke på alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt i de mange forskellige bestyrelser og udvalg”.

Efter denne overraskelse uddelte Koldinghus Ordnen i alt 100.000 kr. fordelt med Kr. 5.000 tilFolkekøkkenet, kr. 8.000 til Kolding krisecenter, kr. 5.000 til Børneambassaden i Skovparken, kr. 2.000 til Tæppetanterne, kr. 10.000 til TUBA Kolding, kr. 5.000 til Geografisk Have – de frivillige, kr. 5.000 til Sorgramte børn ved sognepræst Birgit Fur, kr. 10.000 til Koldings veteraner, kr. 3.000 til Naturkræfter Kolding, Forening for kræftramte mænd, kr. 7.000 til Kolding Selvhjælps frivillige, kr. 15.000 til Koldinghus til Lette, flytbare museumsstole og kr. 25.000 til Musikterapi-rum på Specialcenter Vonsild i Kolding.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Inger Kiørbye Bertelsen, Musiklærer og musikterapeut på Specialcenter Vonsild, kunne ikke få armene højt nok, da hun modtog 25.000 kr. til et Musikterapi-rum.

onsdag 6 oktober 2021
Oplevelseshungrende kvinder blev nye medlemmer

Til optagelsen fik 31 medlemmer af “Uniq Kolding” titlen – Lady i Koldinghus Ordnen.
Det var også en premiereaften, idet optagelsen for første gang skete i Ruinsalen.

Humøret var højt og begejstringen stor, da formanden for Uniq Kolding, Dorit Kidmose Hørning, til fanfare fik udleveret medlemsbesegling nummer 1700.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Formanden for Uniq Kolding, Dorit Kidmose Hørning, skriver sig ind i den store Ordensbog.

fredag 24 september 2021
Endelig en medlemsoptagelse efter en meget lang Corona pause. Vi fik udnævnt 27 nye Ladys og Lords og indsat Edel Clausen i Ordensmagten

Efter et års ufrivillig Corona pause, kunne vi igen trække i de røde og blå kapper. De fleste med bopæl i Kolding Kommune, men både Esbjerg, Tønder, Svaneke og en enkelt fra Polen var repræsenteret, så selskabet var både lokalt, nationalt og internationalt.

Efter optagelsen fik vi indsat Edel Clausen som substitut i Ordensmagten, med titel af Ordensslotsfoged.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Albert Sundgaard fra Svaneke på Bornholm ved indgangen til Ordenskammeret.

søndag 20 december 2020
10-års jubilæum

Den sidste søndag i advent 2020 havde Koldinghus Ordnen 10-års jubilæum. Vi ønskede naturligvis at fejre det, men det var desværre ikke muligt grundet Covid-19 restriktionerne. Vi fejrer det engang i 2021, når vi er vaccineret og igen kan mødes.

Vores oplevelseskulturelle og humanitære forening, hvor humor og selvironi er prisværdige egenskaber, har gennem de 10 år givet godt 1600 medlemskandidater en flot og fornøjelig oplevelse, i forbindelse med deres optagelse som nye medlemmer.

Vi 4 af de oprindelige 6 stiftere, Henrik Nøhr, Peder Pedersen, Viggo Schantz og Torben Juel Møller sendte en hilsen til Torsten Sørensen og Niels Jørgen Østergaard, ligesom vi tog op til det lukkede slot til fotografering.

Download pdf med billeder fra den beskedne fejring KLIK HER

Foto: Peder Pedersen, Henrik Nøhr, Viggo Schantz og Torben Juel Møller på vej til fotooptagelse

fredag 11 september 2020
Efter en længere Corona pause fik vi endelig en medlemsoptagelse og 37 nye medlemmer

En Covid-19 tilpasset optagelse med justerede scener, afstand, håndsprit og handsker. Alle tog tilpasningen med godt humør og det blev en fornøjelig eftermiddag, hvor vi fik 37 nye medlemmer med sans for både humor og ironi. Samme dag indlemmede vi Jesper Bildsøe Matthisen som substitut i Ordensmagten, med titel af Ordenstrompeter.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Annette Marie Møller modtager sin Optagelsesbesegling som medlem nr. 1650

torsdag 19 december 2019
Koldinghus Ordnen uddelte 7 donationer

Vores kontingenter bliver doneret til humanitære og kulturelle formål. Det er medlemmerne af ordenen der foreslår hvem der skal modtage donationer. I år besluttede Ordensmagten at uddele 7 donationer. ”Folkekøkkenet” fik hjælp til et nyt komfur, ”Dronning Dorothea Teateret” en donation til en aktivitet for alle de frivillige, ”Cafe Firefly” til spil og aktiviteter for foreningen Veteraner i Kolding, ”De Frie Fugle” en udflugt for børn af tidligere misbrugere, ”Kolding Krisecenter” et legeredskab til den nye legeplads, ”Hospice Kolding” til daghjemmet for døende – Pejsestuen Vesterløkke og Koldinghus til en kørestolsrampe.

Download pdf med billeder fra uddelingerne KLIK HER

Foto: Nanna Ebert, konstitueret direktør Koldinghus flankeret af Viggo Frydenborg Schantz og Peder Pedersen, Koldinghus Ordnen.

fredag 22 november 2019
Anderledes julefrokost på Koldinghus Slot

Deltagerne i den fyldte Riddersal fik en anderledes og fornøjelig oplevelse. En lille velkomst ”drik” ved indgangen, et tilbageblik på 2019 og forventninger til 2020 for både Koldinghus og Koldinghus Ordnen, en lækker julefrokost fra Madkælderen, bar med skummende fadøl og andre alkoholiske drikke og stemningsfuld musikalsk underholdning af Lusangi Gospel Choir

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Flotte kjoler og kapper klar til fest

fredag 22 november 2019
Nye ambassadører til Koldinghus og Kolding

Som vanligt en fornøjelig optagelse af 15 nye medlemmer, heriblandt en del forsikringsrådsgivere og nissemor på Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Der blev blæst fanfare for Inger Vahlkvist, nissemor på Koldinghus

onsdag 9 oktober 2019
Optagelse af 24 nye medlemmer og et nyt medlem af Ordensmagten

Hyggelig optagelse af 24 nye medlemmer, hvor vi bl.a. rundede medlemsnummer 1600. Nummeret gik til Hanne Tychsen fra Kolding. Ved samme event fik Ordensmagten i Koldinghus Ordnen (Bestyrelsen) et ny medlem i Svend Holm. Han får titel af Overskatmester og skal fremover sikre at indtægter og udgifter bliver ført i de rette kolonner.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Hanne Tychsen skriver sig ind i den store Ordensbog som medlem nr. 1600

fredag 14 juni 2019
De røde kapper blev luftet

Det var ikke ligefrem koldt i fredags, men Ordensmagten (bestyrelsen) i Koldinghusordnen havde alligevel taget de minkbeklædte røde kapper på. 12 nye medlemmer skulle nemlig optages, og som det hører sig til, sker det med en højtidelig seance på kongeslottet Koldinghus.
Selve optagelsesritualet er kun for de indviede medlemmer af Ordnen, men vi kan afsløre, at den både er alvorlig og humoristisk. De 12 medlemmer måtte igennem optagelsesprøven, og alle bestod heldigvis. Der var således noget at fejre.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Svend Holm fra Kolding modtager sin Optagelsesbesegling som medlem nr. 1500

søndag 19 maj 2019
Fødselsdag fejret med optagelse af 71 livsvarige medlemmer

Birger Adsbøl fejrede sin 70 års fødselsdag på Koldinghus. Det festlige arrangement blev indledt med velkomstdrink i Slotsgården og fulgt op af en humoristisk og fornøjelig optagelse af alle voksne fødselsdagsgæster. De blev som de første optaget som livsvarige medlemmer af Koldinghus Ordnen, hvilket betyder at der er betalt kontingent for resten af livet. Muligheden for et livsvarigt medlemskab blev besluttet i forbindelse med denne optagelse og livskontingent er fastsat til kr. 555 pr. medlem. Efterfølgende fortsatte fødselsdagen med en lækker frokost fra Madkælderen i Udstillingssalen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Birger Adsbøl modtager sin Krønikebesegling som Koldinghus Ordnens første livsvarige medlem.

lørdag 27 april 2019
Hesteshow og prinsesse fødselsdag

Der var spejderstemning og heste fra Dansk Varmblod omkring Koldinghus, da Prinsesse Benedikte kom til Kolding d. 27. april for at markere åbningen af udstillingen ”Prinsesse af tiden” i forbindelse med sin 75 års fødselsdag.

Udstillingen beskriver prinsessens liv og mærkesager, og er krydret med videoklip, hvor Benedikte med egne ord fortæller om de ting, der betyder noget i forbindelse med hendes liv og virke. Blandt andet livet som spejder, og avl af heste, samt protektioner i samfundsvigtige foreninger og organisationer.

Som et ekstra krydderi til den festlige dag var også Koldinghusordnen mødt frem, og skabte med de røde kapper er særlig stemning omkring hesteshowet på Staldgården, og i slotsgården.

”Hvem er I”? – var nok det mest stillede spørgsmål fra de borgere og gæster, der var mødt op for at få et glimt af prinsessen, der også havde sine to døtre, Alexandra og Nathalie samt barnebarnet Ingrid med.

Og det fik vi så god lejlighed til at fortælle. ”Vi er en orden – men en af de sjove af slagsen”, fortalte vi gang på gang, ligesom vi fik delt pjecer ud, der beskriver muligheden for at tilmelde sig optagelse i Koldinghusordnen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Prinsesse Benedikte bliver modtaget til dagens store arrangement.

fredag 1 marts 2019
Hyggelig ”jysk” eftermiddag i Bibliotekssalen

Ved optagelsen fik Koldinghus Ordnen 15 nye medlemmer fra henholdsvis Skanderborg, Viborg og Kolding. Optagelsen forløb som vanligt i en fornøjelig og hyggelig atmosfære, den adskilte sig dog ved at Chr. 4. måtte improvisere og bruge en sovsekande i stedet for potten, som var forsvundet.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Chr. 4. måtte alias Rolf Reeh måtte improvisere og bruge en sovsekande

mandag 10 december 2018
Koldinghus Ordnen besluttede at tildele 5 donationer

Danmarks største og eneste folkelige orden drives af frivillige og alle kontingenter bliver doneret til humanitære og kulturelle formål. Det er medlemmerne af ordenen der foreslår hvem der skal modtage donationer. I år besluttede Koldinghus Ordnen at tildele til 5 aktiviteter og i stedet for en fælles uddeling på Koldinghus blev modtagerne besøgt. Modtagerne blev: Bo- og støttetilbud Rytterskolevej, Ventilen, Kolding Krisecenter, Lusangi Gospel Choir og Koldinghus Slot til yderligere eventbelysning i slotsgården.

Download pdf med billeder fra tildelingen KLIK HER

Foto: Lusangi Gospel Choir og Lars P. Henriksen fra Koldinghus Ordnen

fredag 23 november 2018
Julefrokost i Riddersalen på Koldinghus Slot

De 121 feststemte deltagere fik en anderledes og fornøjelig oplevelse, i Riddersalen på Koldinghus. Arrangementet bød på en lille velkomst ”drik”, en meget lækker julefrokost fra Madkælderen, en historie om Chr. 4. og den årlige Herredag på Koldinghus, nyt om 2019 fra Koldinghus og fornøjelig musikalsk underholdning af duoen Herreværelset.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Overceremonimesteren og stormesteren skyller en lille en ned

fredag 23 november 2018
Koldinghus og Kolding fik 16 nye ambassadører

De nye medlemmer var en blanding af forsikringsmæglere fra hele landet, en portvinsklub og individuelle fra Jylland og Fyn.

Vores humoristiske forening nærmer sig den magiske grænse med 1500 optagne medlemmer. Ved dagens optagelse tildelte vi medlemsnummer 1498 til Christel Holm fra Kolding.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Christel Holm skriver sig ind i den store Ordensbog

fredag 28 september 2018
Medlemsoptagelse på Obama dag i Kolding

En virkelig fornøjelig start på weekenden for både kandidater og aktører. Kandidaterne var et livligt og medlevende sammenrend af slotsværtinder, veninder og venner.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Spøgelset Chr. 4. var meget populær!

onsdag 26 september 2018
Thomas C. Thulstrup modtager Koldinghus Ordnens Æres Orden

Ved den flotte og emotionelle afskedsreceptionen for direktør på Koldinghus og slotsfoged i Koldinghus Ordnen, blev Thomas C. Thulstrup, for sin indsats som progressiv direktør for Koldinghus og som medlem af Ordensmagten i Koldinghus Ordnen, takket og tildelt Koldinghus Ordnens Æres Orden.

Download pdf fra tildelingen KLIK HER

Foto: Cathrine Reinert hjælper Thomas C. Thulstrup Æres Ordnen på

lørdag 8 september 2018
Sølvbrudepar overraskede deres gæster

77 gæster troede de skulle til sølvbryllup på Koldinghus. Men inden måtte de igennem den traditionelle optagelse til Koldinghusordnen. Da vi ikke kan afsløre ritualet her, kan vi kun gengive at gæsterne blev opdelt i to hold, og at det var kvinderne, der trods høje hæle og festkjoler fik den bedste tid. Dog skal siges at mændene også bestod, så alle kunne sendes videre til festen.

Har du lyst til at overraske dine gæster eller kolleger kan vi også arrangere en sjov og uforglemmelig optagelsesceremoni for dig.

Download pdf med billeder fra arrangementet KLIK HER

Foto: Koldinghus Ordnen sender et stort tillykke til sølvbrudeparret Bente og Steen

torsdag 30 august 2018
Medlemsarrangement Borgerkøkken 2018 på Koldinghus

Et virkeligt vellykket historisk inspirerende arrangement med fokus på Erik Klipping og tiden omkring det første Koldinghus i 1268. Dertil en fortrinlig 3 retters menu uden salt.

Download pdf med billeder fra arrangementet KLIK HER

Foto: Lisbeth Weitemeyer fortalte med sædvanlig entusiasme

søndag 1 juli 2018
Medlemsarrangement ”Magtens Smykker”

Deltagerne fik en historisk inspirerende introduktion og rundvisning i den meget spændende og roste jubilæumsudstilling, der på Koldinghus formidler magtens historie i 750 år.

Foto: Lisbeth Weitemeyer fortalte levende om de udstillede smykker.

lørdag 23 juni 2018
Rund fødselsdag fejret

Fejringen af Birthe Gravgaards fødselsdag blev indledt med en fornøjelig optagelse i Koldinghus Ordnen. Birthe Gravgaard fik både fødselsdagssang, fanfare, titel af Lady og medlemsnummer 1400.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Birthe Gravgaard blev fotograferet i den midlertidige tronstol i Ruinsalen.

fredag 25 maj 2018
Optagelse i maj varmen

Kandidaterne og Ordensmagten trodsede varmen og indfandt sig til optagelse på Koldinghus. Det blev en meget hyggelig eftermiddag og det varme vejr blev udnyttet, idet optagelsen sluttede med en hyggelig snak over lidt koldt at drikke i den skyggefulde del af Slotsgården.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Kølig hvidvin og koldt øl i slotsgården bekom alle vel!

lørdag 5 maj 2018
Koldinghus 750 år

Slottet fejrede dagen med mange gæster. Blandt deltagerne var to dronninger, en prinsesse, statsministeren, flere fagminister, adskillige ambassadører, venner af Kongehuset, mange frivillige og så Koldinghus Ordnen naturligvis.

Download pdf med billeder fra dagen KLIK HER

Foto: Dronning Margrethe, Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie på trappen til Ruinsalen.

lørdag 10 marts 2018
Koldinghus Ordnen fik en sjov oplevelse

De 46 kandidater var i vinterferien alle frivillige skuespillere ved den succesfulde event Haunted Castle på Koldinghus. Aktørerne fra Koldinghus Ordnen skulle ved optagelsen spille op til 46 skuespillere. De livlige skuespillere leverede både medspil og modspil til meget stor fornøjelse for begge parter.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Overkampagneskriver Peder Pedersen fortæller om sandheden bag branden på Koldinghus i 1808.

fredag 26 januar 2018
Nye medlemmer fra Odense, Vejle, Vamdrup og Kolding

Koldinghus Ordnen er Danmarks eneste folkelige Orden og har medlemmer fra alle landsdele i Danmark samt udenlandske medlemmer fra 27 nationer heriblandt Indien, Kina, Venezuela, Etiopien og USA. Ved denne optagelse af nye medlemmer blev Koldinghus Ordnen beriget med 16 nye medlemmer fra henholdsvis Odense, Vejle, Vamdrup og Kolding.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Per Bo Christensen fra Odense får overdraget sin medlemsbesegling af Ordensstormester Viggo F. Schantz.

fredag 8 december 2017
Koldinghus Ordnen uddelte 4 donationer på Koldinghus

Danmarks største og eneste folkelige orden drives af frivillige og alle kontingenter bliver doneret til humanitære og kulturelle formål. Det er medlemmerne af ordenen der foreslår hvem der skal modtage donationer. I år besluttede Koldinghus Ordnen at tildele midlerne til 4 aktiviteter, som på hver sin måde gør en forskel. Modtagerne blev: Stafet For Livet, Hospice Kolding, Natteravnene og Løkkefondens arbejde med unge drenge. Modtagerne fik overrakt det synlige bevis af Byfoged Jørn Pedersen.

Download pdf med billeder fra tildelingen KLIK HER

Foto: De glade modtagere og repræsentanter for Koldinghus Ordnen

fredag 1 december 2017
Revisorerne hos Beierholm bliver Ladys og Lords

I forbindelse med revisionsfirmaets Beierholms årlige julefrokost i Kolding, blev 36 revisorer optaget i Koldinghus Ordnen og blev dermed henholdsvis Lady og Lord af Koldinghus. Alle revisorer bestod optagelsesprøven og det blev i det hele taget til en meget fornøjelig optagelse i Riddersalen. Peder Pedersen, partner i Beierholm og medstifter af Koldinghus Ordnen, udtrykte efter optagelsen stor lettelse over, at alle revisorer og ikke mindst de øvrige partnere bestod prøven.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Medlem nr. 1300 Torben Kristensen fra Beierholm modtager sin medlemsbesegling af Ordensstormester Viggo F. Schantz.

torsdag 30 november 2017
Erhvervsnetværk optaget i Koldinghus Ordnen

Relationsfabrikken Kolding er et aktivt erhvervsnetværk, hvor medlemmerne mødes for hjælpe hinanden på forskellige parametre.

Da langt størstedelen af virksomhederne holder til i Kolding, syntes vi det var oplagt at netværket som samlet helhed skulle optages i Koldinghus Ordnen, udtaler partner i Relationsfabrikken Jannik Pedersen. Optagelsesritualet i Koldinghus Ordnen var en super god oplevelse og en fantastisk indledning på en lækker middag og en fornøjelig aften i Madkælderen på Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Bo Bjørvik fra 2bCONNECT skriver sig ind i den store medlemsbog som medlem nr. 1270

fredag 17 november 2017
Anderledes julefrokost i Riddersalen

Traditionerne blev fastholdt og de feststemte deltagere fik en anderledes og fornøjelig oplevelse, i de historiske rammer i Riddersalen på Koldinghus. Arrangementet bød på en velkomst Gajol i Slotsporten, en meget lækker julefrokost fra Madkælderen, Viggo Schantz fortalte sit eget juleeventyr om borgmesterdatteren med den uheldige egenskab, og i to omgange stemningsfuld og fornøjelig musikalsk underholdning af trioen Herreværelset.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Trioen der består af Jens og Niels Hjort-Petersen samt Villy Søvndal måtte mod sædvane spille ekstranummer.

fredag 3 november 2017
Udenbys gæster blev overraskede

Som arrangør af generalforsamling i Danmarks Tivoli Forening og Sammenslutningen af By og Markedsfester havde Otto Skak blandt andet arrangeret rundvisning på Koldinghus. Efter rundvisningen blev deltagerne til stor overraskelse for alle optaget i Koldinghus Ordnen.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Otto Skak måtte i starten af optagelsen indkassere en bøde på en øl til stormesteren, da han havde glemt at tage sin medlemsnål på.

tirsdag 26 september 2017
Birthe Christiansen fra Nic. Christiansen-koncernen blev nr. 1234

En aften hvor Koldinghus summede af liv fra flere arrangementer, blev 14 nye ambassadører optaget i Koldinghus Ordnen. Seancen blev overværet af flere af Ordnens første medlemmer, som skulle opleve hvordan ceremonien har udviklet sig siden de selv blev medlemmer.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Birthe Christiansen besidder for en stund det højeste medlemsnummer 1234

lørdag 9 september 2017
Medlem nr. 1200 i Koldinghus Ordnen

Medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer ved Sygeforsikring Danmark i Kolding, blev uventet og til stor fornøjelse optaget som nye medlemmeri den smukke Bibliotekssal. Lars Høgstad fra Vejle blev medlem nr. 1200.

Download pdf med billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: Lars Høgstad indskriver sig i den store ordensbog.

onsdag 6 september 2017
Medlemsarrangement Borgerkøkken 2017 på Koldinghus

Et virkeligt vellykket historisk inspirerende arrangement med fokus på Chr. 3. og Dronning Dorothea og fortrinlig mad i rigelige mængder!

Download pdf med billeder fra arrangementet KLIK HER

Foto: Kongen og dronningen dukkede også op.

fredag 1 september 2017
Medarbejdere fra CPH Inventures blev ambassadører

Efter en arbejdsrelateret studietur i baggagehåndtering til en jysk lufthavn, blev gruppen optaget som medlemmer af Koldinghus Ordnen. Efter optagelsen stod den på gourmet middag i ”Madkælderen” på Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: Spøgelset Chr. 4. tog fusen på et par af deltagerne

lørdag 6 maj 2017
Koldinghus Ordnens 51. optagelse af medlemmer

Stemningen var, som sædvanlig, høj ved optagelsen af nye medlemmer, som foregik i den smukke Bibliotekssal

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: : Kandidaterne nød også udsigten fra Kæmpetårnet

lørdag 25 marts 2017
Medlemsarrangement udstillingen Himmelsten

Efter præsentation af udstillingen så vi Prins Henriksspændende samling af asiatisk jadekunst, som er en af verdens største jadekunst”.

Download pdf med billeder fra arrangementet KLIK HER

Foto: Jade i mange farver og former

lørdag 11 marts 2017
Præsidenten for verdens største humanitære organisation blev medlem

Efter besøg på rådhuset blev den internationale præsident for Lions, Verdens største private humanitære organisation, Bob Corlew, samt ledelsen for Lions Danmark optaget. Af hensyn til Bob, som er fra USA, blev seancen gennemført på engelsk. Som førstemand for mere en 1.4 mio. Lions i Verden fik han tildelt medlemsnummer 4 x 1 altså 1111.

Download pdf med billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: Den internationale præsident for Lions, Bob Corlew, skriver sig ind i Ordensbogen.

lørdag 4 februar 2017
24 nye ambassadører fra fem forskellige kommuner

Blandt kandidaterne var der repræsentanter fra 5 forskellige kommuner, nemlig Haderslev, Kolding, Horsens, Middelfart og Odense. Mellem Ordensmagten og kandidaterne var der mange bekendtskaber, så til den fornøjelige optagelse blev der udvekslet mange kys og kram.
Seancen blev optaget på video, som du kan se på forsiden af hjemmesiden.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Der blev grinet mange gange undervejs.

lørdag 26 november 2016
Anderledes julefrokost på Koldinghus

90 feststemte deltagere fik en anderledes og fornøjelig oplevelse, i de historiske rammer i Riddersalen på Koldinghus. Arrangementet bød på en velkomst aperitif i Slotsporten, julefrokost med et tvist fra Madkælderen, Lisbeth Weitemeyer fortalte om Jyllands først juletræ, musikalsk rock underholdning af Dansk Performancekor og Band og en anderledes konkurrence.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Dansk Performancekor og band underholdt med numre af Michael Jackson, Pink Floyd, DAD, Prince, Roger Waters og Abba.

onsdag 2 november 2016
6 donationer uddelt og 19 nye medlemmer optaget

Medlemskontingentet kr. 77 årligt går til donationer og der var stor glæde da i alt 6 organisationer, modtog en donation til det videre arbejde.
Arrangementet foregik i Bibliotekssalen på Koldinghus, hvor 19 nye medlemmer fik sig en oplevelse og de bidrager fremadrettet, som ambassadører for Kolding, på helt egne præmisser.

De 6 donationer gik til følgende organisationer: Støtteforeningen for De Fri Fugle, Kolding Krisecenter, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggrupper, Dansk Performancekor, Folkekøkkenet og Koldinghus til mobil eventbelysning.

Download pdf med billeder fra optagelsen og uddelingen af donationer. KLIK HER

Foto: Louise Rahbek Hansen og Frank Ege Nielsen modtager på vegne af Dansk Flygtningehjælps Frivilliggrupper en donation af Byfoged Jørn Pedersen.

fredag 30 september 2016
Nye ambassadører udnævnt i Bibliotekssalen

Den første optagelsesceremoni efter sommerferien skete i de smukke rammer i Bibliotekssalen. Aktørerne var i hopla og det blev til mange grin inden de 10 kandidater var udnævnt til ambassadører for Kolding.

Download pdf med billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: Spøgelset Chr. 4. i nærkontakt med ambassadør nr. 1110 Cathrine Reinert

fredag 2 september 2016
Borgerkøkken for medlemmer

Vi mødtes over et glas vin hvor ceremonimesteren fortalte om aftenens forløb og stormesteren kort fortalte om sidste nyt i Koldinghus Ordnen. Vi fik fortælling om jagt med falke og høge og fik en oplevelse med samme i Slotsgården. Herefter nød vi et rustikt måltid, mens vi hørte levende fortællinger om jagt, de kongelige skove og etikette i 1500-tallets Kolding.

Download pdf med billeder fra arrangementet. KLIK HER

Foto: Falkoner i Slotsgården

lørdag 21 maj 2016
Medlemsarrangement om FABERGÉ

Museumsdirektør og Slotsfoged Thomas C. Thulstrup fortalte levende om Zarens hofjuveler og forbindelsen til den danske kongefamilie. Efter fortællingen så vi den spændende udstilling i den ny renoverede Dansesal.

Download pdf med billeder fra arrangementet KLIK HER

Foto: FABERGÉ udstillingen i Dansesalen.

fredag 8 april 2016
Nr. 1.000 gik til Giftefogeden i Christiansfeld

De nye medlemmer bestod af en gruppe med kandidater fra flere steder i Danmark samt en familie gruppe fra Ungarn. Giftefoged og ildsjæl fra Christiansfeld Finn Johannsen blev tildelt det runde medlemsnummer 1.000.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Finn Johannsen banker på døren til Ordens kammeret.

lørdag 30 januar 2016
30 nye medlemmer til Koldinghus Ordnen

En gruppe gæster fra København i øst og Ålborg i nord, havde sat hinanden stævne til en oplevelsestur i Kolding. De 30 personer gæstede bl.a. Christiansfeld, Koldinghus og Trapholt. På Koldinghus blev de overrasket med en optagelse i Koldinghus Ordnen. De tog den uventede del med oprejst pande og blev ambassadører med stor entusiasme.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Blandt gæsterne var Eddie Skoller som fik medlemsnummer 1077. Han får her sin medlemsnål af Slotsfoged Thomas C. Thulstrup.

fredag 20 november 2015
Årets julefrokost på Koldinghus

I de historiske rammer i Riddersalen fik de feststemte deltagere en anderledes og fornøjelig oplevelse. Arrangementet bød på en overraskende velkomst aperitif i Slotsporten, god mad og liflige dråber, en julehistorie der gik i spænd med den fascinerende sal og en herlig og juleinspireret musikalsk underholdning af bandet John Schmidt & Co.

Download pdf med billeder fra julefrokosten KLIK HER

Foto: Højt humør lige fra starten.

lørdag 14 november 2015
Dansk Gummi Industri A/S fejrede jubilæum

Godt 60 festdeltagere fejrede virksomhedens 100 år jubilæum i Riddersalen på Koldinghus og de festlige rammer løftede arrangementets niveau. Efter aftale brød Ordensmagten ind i festen og samtlige gæster blev optaget i Koldinghus Ordnen. Det skabte både morskab og god stemning for festdeltagerne, der alle blev nye ambassadører for Kolding og Koldinghus.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: ”Spøgelset Chr. D. IV” underholder gæsterne og afslutter med en skål af natpotten.

fredag 30 oktober 2015
Optagelse, donationer og nyt medlem af bestyrelsen

Optagelse af 29 nye medlemmer. Derefter uddeling af 9 donationer til Hospitalsklovnene, Kolding Madhjælp, De Danske Forsvarsbrødre, Kolding Handicap Idræt, Kolding Light Festival, Børnekontakten Skovparken, Ventilen, Seest Samling og Dronning Dorothea Teatret.
Ved samme lejlighed blev vores mangeårige fotograf Rita udnævnt til nyt medlem af bestyrelsen med titel af Over Skilderist.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Vibeke Kjær Kristensen og Amela Jahic modtager på vegne af Ventilen donation på kr. 5.000 af Jørn Pedersen.

fredag 30 oktober 2015
Personale og ledsagere fra revisionsselskabet Beierholm blev medlemmer

Ved en hyggelig sammenkomst for Beierholm afdelingerne i Haderslev, Vejle og Kolding blev 45 medarbejdere og ledsagere nye ambassadører for Koldinghus og Kolding. Optagelsen sluttede med en skål i de stemningsfyldte lokaler i Madkælderen på Koldinghus og arrangementet efterfulgtes af en lækker middag under hvælvingerne på slottet.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Familiefoto lige inden der skal gang i kniv og gaffel.

fredag 2 oktober 2015
Gruppe af bankdamer blev til stor overraskelse ambassadører i ordenen

Ved en speciel arrangeret optagelse blev en gruppe tidligere kolleger optaget i Koldinghus Ordnen og alle naturligvis med titel af Lady. Kun initiativtageren kendte til aftenens program, så man kan godt sige at de andre fik sig en overraskende sjov oplevelse. At afholdenhed ikke er en dyd var de alle med på hvorfor der blev både skålet og skrålet.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Overceremonimesteren var af de fleste kendt, hvorfor der blev uddelt mange krammere, her med initiativtageren Bente Jakobsen.

fredag 25 september 2015
Fremmedsprogede bosiddende i Danmark mødte dansk humor

Optagelsen var specielt tilrettelagt for fremmedsprogede og hele seancen blev naturligvis gennemført på engelsk. Det engelske sprog og den danske humor harmonerer godt, hvorfor det blev til mange grin for både kandidater og aktører i forløbet. Alle bestod den lavpraktiske prøve og der blev som skik er sluttet af med et godt glas øl eller vin.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Rajinder Pal Singh, der blev medlem nr. 900, skriver sig ind i den store Ordensbog

torsdag 27 august 2015
Spar Nord Bank Råd blev fanget i cafe Madkælderen.

Ved en privat optagelse blev medlemmer af Spar Nord Bank Råd fra Nyborg og Kolding overraskende fanget i cafe Madkælderen af fem medlemmer af Ordensmagten i Koldinghus Ordnen. De blev til alles morskab optaget i Ordnen. De fik kun en mindre udgave af optagelsen, hvorfor de alle blev inviteret til senere at deltage i hele seancen. Der blev sluttet af over et godt glas vin.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Direktør Ole Hermansen til højre var mand for at arrangere overraskelsen.

tirsdag 21 juli 2015
Unge fra 20 forskellige nationer blev ambassadører

Det gode sejlskib Fulton lagde ved kaj i inderhavnen i Kolding. Om bord var bl.a. 24 unge fra 20 forskellige nationer. Ordensmagten var grundet ferien suppleret med velvillige familiemedlemmer. Det blev til mange fornøjelige grin da de unge blev optaget engelsk. De fik efterfølgende en kort rundvisning på Koldinghus og inviterede på kaffe og kage på Fulton.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Det gode sejlskib Fulton ved kaj i inderhavnen i Kolding

fredag 24 april 2015
14 kandidater blev ambassadører for Koldinghus Ordnen

Den blandede gruppe nye medlemmer kom fra Christiansfeld, Egå, Mårslet, Odense, Vejen, og Kolding. De oplevede en fornøjelig seance og var glade for at blive medlem af Danmarks eneste folkelige orden, hvor der ikke er forpligtelser ud over det årlige kontingent, som går til kulturelle og velgørende formål.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Formanden for foreningen Business Kolding Steen Buchreitz Jensen skriver sig ind i den store Ordensbog.

lørdag 28 februar 2015
Donation til fordel for Julemærkehjemmet i Kolding

I forlængelse af en optagelse, hvor Ordnen rundede 840 medlemmer, blev der afholdt medlems arrangement med taler af stormester Viggo Schantz, slotsfoged Thomas Thulstrup og byfoged Jørn Pedersen samt overkampagneskriver Peder Pedersen der motiverede donationen til Kolding Julemærkehjem på kr. 12.000.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Thomas Thulstrup fortæller om de mange tiltag på slottet i 2015.

onsdag 28 januar 2015
Skoleledere fra København blandt kandidaterne

Der blev ved ceremonien optaget 15 nye medlemmer, blandt dem 9 skoleledere fra København.

Download pdf med billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: De 9 skoleledere med troubadourerne Simon og Frede i forgrunden.

fredag 12 december 2014
4 donationer blev uddelt og 31 kandidater optaget.

Koldinghus Ordnen har igen uddelt 4 donationer i forbindelse med en optagelsesceremoni. Medlemsnummer 800 faldt på Per Kjærsgaard og arrangement var stemningsfyldt og krydret med jul i Riddersalen.

Download pdf med billeder fra optagelse KLIK HER

Foto: Medlem nr. 800 Per Kjærsgaard skriver sig ind i Ordensbogen.

tirsdag 9 december 2014
Medlemmer af Round Table 116 optaget i Koldinghus Ordnen

Ved en fornøjelig ceremoni i ”Madkælderen” på Koldinghus blev 29 medlemmer af Round Table og deres partnere optaget i Koldinghus Ordnen.

Foto: Formanden for RT 116 med sin nye optagelsesbesegling i venstre hånd.

fredag 12 september 2014
De første æresmedlemmer optaget i Koldinghus Ordnen

Koldinghus Ordenen har nu optaget ca. 750 medlemmer og har medlemmer fra næsten alle landsdele i Danmark samt udenlandske medlemmer fra Island, England, Tyskland, Belgien, Holland, Østrig, Schweiz, Ungarn, Indien, Kina, Venezuela og Etiopien.

Koldinghus Ordnen er en bred folkelig Orden hvor alle kan blive medlem. Bredden understreges af, at der ved seneste ceremoni var optagelse af Greveparret af Rosenborg, fhv. udenrigsminister Villy Søvndal og borgere fra Sønderborg, Vejle, Vamdrup, Christiansfeld, Vallensbæk og Egtved.

Som de første blev Grev Ingolf og Grevinde Sussie af Rosenborg optaget som æresmedlemmer.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Greveparret studerer optagelsesbeseglingen og udtrykte glæde over det festlige og fornøjelige ved optagelsen. Fhv. udenrigsminister Villy Søvndal var som altid i storartet humør.

fredag 1 august 2014
Udlændinge blomstrer i Koldinghus Ordnen

Optagelsen blev gennemført på engelsk og blandt kandidaterne var udenlandske gæster fra Etiopien og Venezuela. De havde i forvejen relationer til Kolding og fik forenet ferien med at blive internationale ambassadører for Kolding.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Yezich Kassa og Tesfaw Sisay fra Addis Abeba flankeres af Ordensmagten

fredag 23 maj 2014
Koldinghus Ordnens 26. optagelse

Der var god stemning og flere kendisser ved den seneste optagelse. Blandt kandidaterne var Thomas Christoffer Thulstrup, der efterfølgende også blev indsat i Ordensmagten (bestyrelsen for Koldinghus Ordnen). Thomas er tiltrådt som ny museumsdirektør på Koldinghus og derfor er han selvskrevet medlem af Ordensmagten på lige fod med byens borgmester.
Den nye direktør for Business Kolding, Tommy Langhoff, og folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen var blandt andre med til gøre optagelsen festlig.

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Tommy Langhoff, Viggo Schantz og Christian Rabjerg Madsen nyder et glas sammen efter optagelsen.

søndag 4 maj 2014
Medlemsmøde i da Vinci udstillingen

Guide Nina Steensgaard fortalte levende om Leonardo da Vincis opfindelser, fra perioden 1452 – 1519. Der blev lyttet intenst til den meget oplagte Guide der kom rund om de vigtigste hjørnesten i udstillingen. Efterfølgende var der mulighed for, på egen hånd, at fordybe sig i emnerne. Arrangementet fik ved frokosten i Madkælderen mange rosende ord og helt igennem var det en god medlemsoplevelse.

lørdag 8 marts 2014
Koldinghus Ordnen har nu flere end 700 medlemmer

Ved en ceremoni i Riddersalen på Koldinghus optog Koldinghus Ordnen ved en fornøjelig og uhøjtidelig ceremoni 20 nye medlemmer. Medlem nummer 700 blev Eea Haldan Vestergaard, der er medlem af Kolding Byråd valgt af venstre. Udover at være ambassadører for Kolding og Koldinghus har medlemmerne af Koldinghus Ordnen ingen forpligtelser. Dog lover man ved optagelsen bl.a. at betale det årlige kontingent på kr. 73, som ubeskåret går til sociale og kulturelle formål.

Download the pdf with pictures from the admission KLIK HER

Foto: Eea Haldan Vestergaard ses her med hånden på døren ind til Ordenskammeret.

søndag 29 december 2013
30 nye medlemmer og Vinterorden samme dag

Traditionen tro sluttede vi året af med en optagelse mellem jul og nytår. Der blev optaget 30 nye medlemmer og ordnen tæller nu godt 690 medlemmer.
Efter optagelsen blev der afholdt Vinterorden, med godt 80 deltagere. Ordensstormesteren orienterede om Koldinghus Ordnen. Amanda Adelborg Nielsen
blev, som den anden kvinde, optaget som medlem af Ordensmagten. Hun fortalte i forbindelse med sin indsættelse om Koldinghus Ordnens nye tiltag i studiemiljøet. Ceremonimesteren berettede om nye aktiviteter og tiltag på slottet. Byfoged Jørn Pedersen fortalte om stor tilgang af nye borgere til Kolding og om kommunens mange tiltag for at tiltrække borgere og arbejdspladser. Arrangementet blev krydret med vin, godter og solosang af Melody Efron.
Foto: Stormester Viggo f. Schantz taler til Amanda Adelborg Nielsen ved hendes indsættelse I Ordensmagten.

Download pdf med billeder fra Vinterorden. CLICK HERE

Download pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

lørdag 7 december 2013
Tempelridder Ordenen kom til Kolding

Lørdag den 7. december fejrede Tempelridder Ordenen 100 års jubilæum ved bl.a. at blive optaget i Koldinghus Ordnen. 6o personer kom med særtog fra København. Blev kørt til Koldinghus i dobbeltdækker bus. Ført fra Staldgården til slottet af tambur korps. Gennemførte optagelsesceremoni. Spiste frokost i Riddersalen. Retur på samme måde. Blev fra banegården i Taastrup kørt til Moltkes Palæ i limousiner og sluttede af med Gallafest der. På foto ses bl.a. Anni og Tonny Reimann fra Tempelridder Ordenen

Her kan du downloade pdf med billeder fra optagelsen KLIK HER

fredag 25 oktober 2013
Medlemsnummer 600 kom i brug

Mens der fortsat var afskedsreception i Riddersalen blev 17 nye medlemmer optaget i Kirkesalen. Humøret var som vanligt højt hos både kandidater og Ordensmagt. Ordnen nåede op på 601 medlemmer og medlem med det runde tal 600 blev Prodekan, på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, Torben Damgård.

Foto: Torben Damgård modtager sin medlemsbesegling af Stormester Viggo F. Schantz

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

fredag 25 oktober 2013
Første Æres Orden uddelt

Ved afskedsreceptionen for Poul Dedenroth-Schou blev han tildelt Koldinghus Ordnens Æres Orden. Den blev tildelt som en beskeden tak for indsatsen i forbindelse med etablering af Ordnen og for tro tjeneste i videreudvikling og drift af ordnen i de forløbne år.

Foto: Poul Dedenroth-Schou iført skærf med Æres Ordnen

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

torsdag 26 september 2013
Første donationer uddelt

I forlængelse af optagelsesceremonien, hvor ordnen fik 28 nye ambassadører, blev Koldinghus Ordens første donationer uddelt af borgmester Jørn Pedersen.
Jørn Pedersen, der er medlem af ordensmagten med status som Byfoged, forestod uddeling af de 4 donationer på hver kr. 5.000 til: Kolding Hospice, Skovparkens Fritids- og Idrætsklub, Kolding Krisecenter og Natteravnene.

Foto: De glade modtagere med Ordensmagten i baggrunden.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

torsdag 4 juli 2013
Besøg fra Schweiz

Ved en lille lukket optagelse blev Koldinghus Ordnen beriget med 4 nye medlemmer, deraf 3 fra Schweiz og en enkelt fra Danmark. Brandslukningsøvelsen blev trods en skøn blanding af engelsk og tysk klaret til top karakter.

Foto: De fire nye medlemmer ved døren ind til Ordenskammeret.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

lørdag 22 juni 2013
Fornøjelige fanfarer

Til stor morskab for alle deltagere, blev 28 nye medlemmer blæst både velkommen og farvel af troubadour Preben Højbæk.

Blandt kandidaterne var flere af de udtrukne vindere af konkurrencen om Koldinghus Ordnen i Kolding Ugeavis.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Troubadour Preben Højbæk blæser velkomstfanfare.

søndag 24 marts 2013
Koldinghus Ordnen Nye medlemmer fra Indien og Kina

Ved optagelsen af nye medlemmer i Koldinghus Ordnen den 24. marts 2013 var der bl.a. en gruppe på 16 ansatte fra ROOL GROUP. Blandt dem 2 medarbejdere fra ROOL INDIA og 3 medarbejdere fra ROOL CHINA. Af hensyn til dem blev optagelsen gennemført på engelsk. De flotte omgivelser på Koldinghus og den humoristiske tone i optagelsesceremonien faldt i god jord hos både indere og kinesere, der alle fotograferede flittigt.

Foto:

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

Foto: Vivian Zjou skriver sig ind i den store Ordensbog. Bag hende studerer Dick Jiang sit medlemsbevis.

lørdag 23 februar 2013
Koldinghus Ordnen rundede medlem nummer 500

Ved medlemsoptagelsen til Koldinghus Ordnen den 23. februar blev der optaget både Kolding borgere, udenbys gæster og udlændinge. Optagelsen af medlem nr. 500, James Obaze fra Kolding, blev markeret med en særlig klokkeringning udført af Overceremonimester Torben Juhl Møller.

På foto ses fra venstre Benny Erbod, Jens Klærke, Lars P. Henriksen, Viggo F. Schantz, James Obaze, Gert Skare, Peder Pedersen og Torben Juhl Møller.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

fredag 11 januar 2013
Årets Kolding borgere blev ambassadører

I forbindelse med Business Koldings Nytårskur den 11. januar 2013, hvor Årets Koldingborger Flemming Paasch blev udnævnt, blev de tidligere års Kolding Borgere optaget i Koldinghus Ordnen og blev dermed ambassadører for Kolding.

På foto ses fire tidligere Kolding Borgere, Stig Rossen, Torben Mathews, John Roth og Otto Popp Clausen, lige inden de bliver lukket ind til Koldinghus Ordnen.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

lørdag 29 december 2012
Flere medlemmer lige inden årsskiftet

Med højt humør blev 20 kandidater nye medlemmer af Koldinghus Ordnen og dermed ambassadører for Kolding. Til optagelsen var det et bredt udsnit af deltagere fra Kolding, udenbys kandidater fra Vejen og Varde, samt to danskere bosat i Holland.
Med ledsagere deltog i alt 35 feststemte deltagere i ceremonien, der sluttede med kransekage og en nytårsskål, hvor alle ønskede hinanden et godt nytår.
Koldinghus Ordnen tæller nu 482 medlemmer.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen. KLIK HER

Foto: Skatmester Preben Højbæk sammen med to nye ambassadører Thomas Boe og Per Attermann.

torsdag 20 december 2012
Koldinghus Ordnen på engelsk

Specielt for denne optagelses var, at det var første gang ceremonien blev gennemført på engelsk. Det blev en meget vellykket og humørfyldt optagelse, hvor en englænder, en dansker, en belgier, fem hollændere og 3 islændinge blev optaget. Ordnen tæller nu 462 medlemmer.

Hans van der Wart, adm. dir. for hollandske Shield Group, spillede med på det humoristiske ved at vende brillerne forkert.

Her kan du downloade pdf med flere billeder fra optagelsen KLIK HER

torsdag 8 november 2012
Højt humør i Koldinghus Ordnen

Ved medlemsoptagelsen blev 38 kandidater nye medlemmer af Koldinghus Ordnen. I løbet af optagelsesceremonien, som varer i godt en time, var der applaus flere gange.
Efter optagelsen af nye medlemmer får vi ofte ros for humoren og selvironien i optagelsesceremonien, udtaler ordensstormester Viggo Schantz, men at kandidaterne spontant giver applaus 3 – 4 gange, det er ud over det sædvanlige.
Blandt kandidaterne var en gruppe på 21 medlemmer af Senior Chamber Kolding, som efterfølgende skulle til julefrokost i Koldinghus Cafeen.
På billedet ses Diane Hanghøj Rohde fra Senior Chamber Kolding, der modtager sin medlemsnål fra ordensmester Gert Skare.

tirsdag 4 september 2012
Fra Paris til Koldinghus Ordnen

Med gode formål i bagagen cyklede lokale ildsjæle med Team Rynkeby til Paris og 3 af dem markerer sig nu med en optagelse i Koldinghus Ordnen.

Holdkaptajn for Team Rynkeby Trekanten Henrik Nielsen, kunne ved optagelsen oplyse, at det havde været en stor fornøjelse at stå i spidsen for cykelturen til Paris og for organiseringen af støtten til den gode sag. Endvidere bekræfter han, at han blev medlem af Koldinghus Ordnen med henblik på, at støtte op om en god lokal sag. På billedet ses Jonna Nielsen, Henrik Nielsen, Carsten Johansen og Asger Christensen.

onsdag 22 august 2012
Første kvinde i Ordensmagten

Ved en lille ceremoni, i Bibliotekssalen på Koldinghus, blev informationschef på Koldinghus Nanna Ebert indsat som det første kvindelige medlem af Ordensmagten, som er bestyrelsen for Koldinghus Ordnen.

Nanna Ebert er medlem nr. 67 i Koldinghus Ordnen, som d.d. tæller 402 medlemmer. Medlemsfordelingen mht. kvinder og mænd er nogenlunde 50/50 og stormesteren konkluderede, at det derfor er helt naturligt og også i tidens ånd at kvinder får adgang til ledelsen af Koldinghus Ordnen. Han fortsatte: ”Du bliver nu det første kvindelige medlem af Ordensmagten og får det ærefulde hverv at sætte dit feminine præg på beslutningerne, i videreudviklingen og driften af Koldinghus Ordnen. Udover at indtræde i Ordensmagten, tiltræder du samtidig det ærefulde hverv at være Ordnens Tørstinspirator. Hvor det er din pligt, i tide og utide, at sætte gang i slukningen af den om sig gribende halsbrand”.

Som symbol på indsættelsen blev Nanna Ebert iført den karakteristiske røde kappe.

På billedet ses fra venstre: Byfoged Jørn Pedersen, Juridikus Henrik Nøhr, Overceremonimester Torben Juhl Møller, Tørstinspirator Nanna Ebert, Ordensstormester Viggo F. Schantz, Tårnmester Carsten Johansen og Overkampagneskriver Peder Pedersen.

fredag 1 juni 2012
Festlig pop og rock i kølig slotsgård

Koldinghus Ordnen afviklede for første gang sommerorden, hvor 81 medlemmer var mødt frem til en uforglemmelig aften med Rugsted og Kreutzfeld. Arrangementet var fælles med Erhvervsklubben Koldinghus, og alt var lagt i festlige rammer i en stemningsfyldt slotsgård. Der deltog i alt ca. 380 personer i mere eller mindre varm påklædning. Der kunne nydes en lækker buffet. Veloplagte Rugsted og Kreutzfeld sørgede for veldrejede sange, der gav dejlige minder og god stemning. Det var meget koldt under den åbne himmel og kulden bed for hårdt. Koldinghus måtte derfor bruge en livline og kontaktede beredskabets frivillige personale, der mødte op med tæpper til alle gæster. Herefter lignede det mest af alt en slotsgård fyldt med munke. Mange gik hjem, men dem der holdt ud fik sig en uforglemmelig aften, der sluttede med Flashbacks populære rockmusik.

Rammerne, maden, underholdning, musik og gæster var helt i top. Nyd de medfølgende billeder, der viser et godt uddrag af en uforglemmelig og lunefuld sommeraften i kulden.

Her kan du downloade pdf med billeder fra Sommerorden KLIK HER

lørdag 12 maj 2012

Denne lørdag eftermiddag fik Koldinghus Ordnen 12 nye medlemmer, heraf 9 kvinder og 3 mænd. Overceremonimester Torben Juhl Møller fik fornøjelsen at byde sin datter Maria Lund Møller velkommen i den folkelige forening.

tirsdag 6 marts 2012

Til medlemsoptagelsen var der 31 kandidater, heraf 19 kvinder og 12 mænd. Både medlem nr. 300 og 400 blev optaget samme aften. Det skyldes af medlem af byrådet Christian Haugk ved en tidligere optagelse blev tildelt medlemsnummer 300, men blev forhindret i at deltage. Christian Haugk (foto) var begejstret efter optagelsen. ”Tak til Koldinghus Ordnen – en stor fornøjelse og fantastisk dejligt at opleve det engagement og den fremragende og humoristiske tilgang, de har. Det er simpelthen en stor fornøjelse at være en del af”.

lørdag 4 februar 2012
Koldinghus Ordnen har holdt sit første medlemsmøde

Den 4. februar 2012 afholdt Koldinghus Ordnen sin første Vinterorden, hvortil alle medlemmerne var indbudt. Prisen for at deltage var så lav som 63 kr., der lige dækkede kostprisen.
Mødets indhold var meget varieret. Efter at Ordens troubadour Frede Antonsen havde blæst en Ordens-fanfare bød Ordensstormester Viggo Schantz velkommen og præsenterede Ordensmagten. Han fortalte om baggrunden for at stifte Ordnen, hvis primære formål er både at skabe veneration for Koldinghus og ambassadører for Kolding og samtidig yde støtte til sociale og kulturelle formål. Han præsenterede den arbejdsgruppe, der havde udarbejdet vedtægterne, og som havde udviklet optagelsesritualet. Det hele skulle være præget af humor og ironi.
Herefter fortalte Ordnens Slotsfoged Poul Dedenroth-Schou om de kommende aktiviteter på Koldinghus. Der var mange planer om udstillinger, der skulle følge efter den nuværende succes med PH-lamper og ikke mindst Ole Lund Kirkegaard og hans verden.
Efter denne redegørelse fulgte kroningen af Christian IV, der nu er spøgelse på Koldinghus. Kronen blev båret ind af Ceremonimester Lars P. Henriksen efterfulgt af alle Ordnens embedsmænd, der tilsammen udgør Ordensmagten. Og mens Christian IV i skikkelse af Juridikus Henrik Nøhr knælede, blev han kronet, så han ikke som spøgelse behøver at savne sit tegn på kongeværdigheden. Ceremoniens humor blev naturligvis hilst med stor morskab af forsamlingen, hvilket også var meningen.
Byfogeden i skikkelse af borgmester Jørn Pedersen fortalte levende om Kolding nu og i fremtiden. Der er store udfordringer, som man er parat til møde. Man vil gerne tiltrække flere mennesker til byen. Og etableringen af Design City og bygningen af et universitet på Grønborg-grunden er et led i denne strategi. Samtidig vil man gerne gøre Kolding kendt som en by med mange uddannelsesfaciliteter som f.eks. Designskolen, IBC og Syddansk Universitet.
Forsamlingen, der talte godt 100 personer, strakte ben og nød et glas mousserende vin. Snakken gik livligt, inden Kolding Mandskor sluttede eftermiddagen af ved meget smukt at synge adskillige sange fra deres store repertoire.
Kl. 16 sluttede Koldinghus Ordnens første medlemsarrangement. Næste medlemsarrangement bliver Rock på Slottet den 1. juni, med bl.a. musikalsk underholdning af Rugsted & Kreutzfeld. Invitation følger inden længe.

På billedet bliver Chr. 4. nye krone båret ind af Ceremonimester Lars P. Henriksen efterfulgt af alle Ordnens embedsmænd, der tilsammen udgør Ordensmagten.

Her kan du downloade pdf med billeder fra Vinterorden KLIK HER

lørdag 4 februar 2012

På en kold lørdag eftermiddag stillede 50 kandidater op, klar til optagelse i Koldinghus Ordnen. Ikke mindre end 11 medlemmer af Ordensmagten deltog i optagelsen, blandt dem både Byfoged og Slotsfoged. På billedet ses medlemmer af Kolding mandskor der øver ”stærkeste led”.

lørdag 10 december 2011

Medlemsoptagelsen af de 39 kandidater foregik i den julepyntede Kirkesal på Koldinghus. Ordnen har i løbet af år 2011 gennemført 9 medlemsoptagelser og efter et års eksistens tæller fællesskabet 311 positive Kolding ambassadører. På foto ses Ordensmagten med ryggen til, mens kandidaterne aflægger den underfundige ed.

onsdag 16 november 2011

Humøret var højt blandt de fremmødet ved den seneste optagelse i Koldinghus Ordnen. Ikke mindre end 56 nye kandidater blev optaget. I øvrigt under overværelse af TV Kolding. Udover interesserede Kolding borgere blev Slotsnissen og iværksættere fra hele Danmark optaget. På foto ses ”Slotsnissen” Kaj Vahlkvist omgivet af Maria Flyvbjerg og Nana Rytter, der nu sammen med godt 270 andre er ambassadører for Koldinghus og Kolding.

onsdag 14 september 2011

Ved optagelsen blev 17 kandidater optaget. Blandt dem en del af Koldinghusmuseets Venner. Der afsluttes der med hyggeligt samvær. Her serveres der kun lokale produkter, enten et glas skummende Koldinghus øl, fremstillet af bryggeriet Trolden eller et lifligt glas hvidvin fra Skærsøgaard Vin. På billedet serverer Tørstinspirator Johannes Bogh og Overceremonimester Torben Juhl Møller øl og vin fra Kolding…

onsdag 8 juni 2011

Kolding er ved at tage den folkelige Koldinghus Ordnen til sig. Ved seneste optagelse valgte både Kolding borgere, gæster i Kolding, medlemmer af Visit Kolding Meetings samt ansatte og bestyrelsesmedlemmer i Business Kolding at blive optaget i Ordenen. Claus Flensborg, der ses yderst til højre, blev medlem nr. 200.

torsdag 12 maj 2011

Den 12. maj blev 25 kandidater optaget som nye medlemmer. Der var bl.a. repræsentanter for Erhvervsklubben Kolding og medlemmer af City Kolding. På foto får Citychef Mette Schumacher overrakt sin medlemsbesegling af Gert Skare, mens Torben Juul Møller og Viggo Schantz ser til.

torsdag 14 april 2011

På dagen hvor prins Vincent og prinsesse Josephine blev døbt i Holmens Kirke, optog Koldinghus Ordnen 17 nye medlemmer. Optagelsesceremonien blev for første gang holdt i Slotskirken på Koldinghus Slot. Ordensstormester Viggo Schantz understregede overfor kandidaterne at det bliver en dag i vil huske. For det første at blive optaget samme dag som prinsen og prinsessen bliver døbt og så også i en historisk kirke.

mandag 14 marts 2011

Senere samme aften blev de fleste medlemmer af Kolding byråd og direktion optaget og her var mændene i overtal. På foto er det tidl. Borgmester Hans Peter Andersen der ser til, mens tidl. Borgmester Per Bødker Andersen indskriver sig i Ordensbogen som medlem nr. 100. Fra Koldinghus Ordnen ses Poul Dedenroth-Schou, Henrik Nøhr og Peder Pedersen. I alt bød Koldinghus Ordnen velkommen til 47 nye medlemmer.

mandag 14 marts 2011

Blev der gennemført to optagelsesceremonier samme aften. Først en gruppe af interesserede hvor de kvindelige kandidater var i overtal. Direktør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord, takkede i en kort tale Koldinghus Ordnen, både for initiativet til at etableringen og for en fin og morsom optagelsesceremoni. ”Jeg er sikker på at Koldinghus Ordnen bliver en succes og vi vil fra Hotel Koldingfjord og Cafe Koldinghus gør alt for at bakke op om ordnen,” sagde Peder J. Madsen.

På foto indskriver Connie Fallesen sig som en af de sidste med et medlemsnummer på to cifre.

torsdag 24 februar 2011

Koldinghus Ordnen fik 30 nye medlemmer, heraf 14 kvinder og 16 mænd, og tæller nu 79 medlemmer. Til optagelsen var, med ryggen til, bl.a. tidl. centerchef Ivan Johansen. Han modtog sin medlemsbesegling af Ordensmester Gert Skare.

tirsdag 11 januar 2011

25 medlemmer af Lions Club Kolding optages som medlemme.

tirsdag 4 januar 2011

10 kvinder optages som de første udenforstående som medlemmer.

mandag 20 december 2010

De 14 bestyrelsesmedlemmer, Ordensmagten, for Koldinghus Ordnen optages som medlemmer og det første Ordenssymposium afholdes. Alle skrev sig ind i Ordensbogen.

mandag 20 december 2010

Koldinghus Ordnen stiftes af de 6 initiativtagere:
Peder Pedersen, Viggo F. Schantz, Niels-Jørgen Østergaard, Torben Juel Møller, Henrik Nøhr og Torsten Sørensen.

Vi støtter
Koldinghus
Ordnen